8 Hauskaa tapaa oppia enemmän designista

Oppiminen on elämän pituinen matka. Myös suunnittelijan on pysyttävä ajan hermolla ja hankittava uutta tietoa ja uusia taitoja jatkuvasti, olipa kyse trendeistä tai työkaluista.

Listasin alle 8 epätavallista tapaa oppia designista enemmän. Ja mikä parasta, ne ovat kaikki ilmaisia!

1. The Bezier Game

Nostan tämän ensimmäiseksi, sillä tämä peli opettaa yhden tärkeimmistä työkaluista, joka jokaisen designerin on hallittava; Pen-työkalun täydellinen hallinta.

Muistan kun vuonna 2006 löysin Photoshopin ja Illustratorin, ja kaikki “isot pojat” käyttivät Pen-työkalua, enkä itse vain saanut siitä millään kiinni. Myönnän, vuosiin. Tänä päivänä se on kuitenkin yksi tärkeimmistä ja kriittisimmistä työkaluista, joita käytän jatkuvasti.

Linkki: bezier.method.ac

 

2. Font Flame

Kuin Tinder, mutta fontteja varten. Peli ei varsinaisesti opeta mitään uutta, mutta se toimii hyvänä inspiraationa kun etsit esimerkiksi uusia fonttipareja luovaa työtäsi varten.

Linkki: app.fontflame.com

3. Color Method

Aivan h*lvetin vaikea väripeli. Testaa kuinka hyvin oikeasti tunnistat värejä, kylläisyyttä ja sävyjä. Opettaa mukavasti väriteoriaa ja mitkä värit sointuvat keskenään.

Linkki: color.method.ac

4. Boolean Game

Oikeasti hyödyllinen peli. Auttaa ymmärtämään kuinka erilaisia muotoja luodaan esimerkiksi Illustratorissa yksinkertaisia boolean operaattoreita hyödyntämällä.

Linkki: boolean.method.ac

5. Shape Type

Shape Type opettaa sinulle teoriaa fonttien ja fonttikirjastojen takana. Jos olet koskaan edes harkinnut oman fontin suunnittelemista, suosittelen tutustumaan tähän peliin!

Linkki: shape.method.ac

6. can't Unsee

Can’t Unsee on yksinkertainen design-peli, jossa testaat ja harjaannutat tietotaitoasi käyttöliittymä- ja käyttäjäkokemuksen näkökulmasta.

Linkki: cantunsee.space

7. Flexbox Froggy

Tämä peli opettaa sinulle .CSS:ää! Front-end -ohjelmoinnin perusteet tulisivat olla jokaisen modernin designerin takataskussa, sillä useissa digitoimistoissa designereilta vaaditaan front-end tietämystä.

Tehtäväsi on yksinkertainen, muttei suinkaan helppo; sinun tulee saada sammakko asettumaan lumpeenlehdelle .CSS:ää hyödyntämällä!

Linkki: flexboxfroggy.com

 

8. Kern type

Onko kerning hallussa tai ylipäätään tuttu termi? Kern Type auttaa sinua oppimaan mm. kaiken kerningistä. Tehtäväsi on liikuttaa kirjaimia siten, että se vastaa alkuperäistä kerningiä.

Linkki: type.method.ac